Gymnasieantagning i Västernorrland loggan, Länk till startsidan

Meny

Personal

Sommarbrev till sökande

INFORMATION TILL DIG SOM HAR SÖKT GYMNASIET I HÖST
Viktiga datum i sommar
Datum - Det här ska du göra! Logga in i Dexter (sokgymnasiet.nu) 21 juni - Kolla att ditt betyg i Dexter stämmer med det du har fått från skolan. Om betyg saknas eller inte stämmer med det du fått från skolan, kontakta din skola och be de skicka in rätt betyg till Gymnasieantagningen.
5 juli - Antagningsbesked finns i Dexter - Se om och var du har blivit antagen.
5 juli – 31 juli - Svara på ditt antagningsbesked.
2 augusti - Se om du har antagits i reservantagning 1
9 augusti - Se om har antagits i reservantagning 2
16 augusti – Se om du har antagits i den sista reservkörningen före terminsstart

Upprop och terminsstart
Om det inte står info vid ditt antagningsbesked i Dexter om tid för upprop så får du den informationen från gymnasieskolan.

Lösenordet till Dexter
- Du kommer behöva ditt lösenord till Dexter i sommar.
- Spara lösenordet i din mobil redan nu. Har du glömt eller tappat bort det? Klicka på Glömt lösenord längst upp i Dexter (sokgymnasiet.nu) Fungerar det inte-Kontakta Gymnasieantagningen.

Information om vad du ser i ditt antagningsbesked från den 5 juli och hur du ska svara på ditt antagningsbesked hittar du på Gymnasieantagningens hemsida Dexter - Svara på ditt antagningsbesked - Gymnasieantagning (antagning-vn.se) Länk till annan webbplats.

Lediga platser efter reservantagning 1 På Gymnasieantagningens hemsida kommer det att publiceras en lista med vilka utbildningar som det finns lediga platser till efter reservantagning 1. Om du inte har antagits någonstans eller om du önska lägga till en sådan utbildning i din ansökan så fyller du i en blankett för sen ansökan som kommer finns på Gymnasieantagningens hemsida från den 2 augusti.
Blanketten ska skickas underskriven till Gymnasieantagningen som registrerar den inför reservantagning och terminsstart. Alla sådana sena utbildningsval i ansökan prövas för antagning först i mån av plats.

Är du inte behörig, behöver du gå ett introduktionsprogram, IM? Du har antagligen redan gjort val till IM i din ansökan. När du får besked om antagning på IM kan dröja lite under sommaren beroende på när kommunerna och skolorna gör antagningen till dessa utbildningar. Besked framgår vid antagningskörningarna, dvs från slutantagningen och vidare i reservantagningen i augusti.

VIKTIGT!! Antagen till gymnasieskola ute i övriga landet
Har du blivit antagen vid en skola utanför Västernorrland, dvs som ett annat antagningskansli sköter antagningen till, så MÅSTE du informera Gymnasieantagningen detta. Detta gäller om du har tackat JA till den utbildningen och ska börja på den till hösten. Maila Gymnasieantagningen så snart du har fått besked om att du är antagen och har bestämt dig för att du ska börja läsa på den utbildningen. Du ska samtidigt också tacka nej till de utbildningar du eventuellt också har sökt i Västernorrlands län som du då inte längre är intresserad av. Detta gör du genom att lämna svar på Dexter.

Gymnasieantagningen Västernorrlands kansli håller stängt mellan den 22 juli-26 juli. Mejl som du skickar den här veckan till oss tar vi hand om så snart vi är tillbaka i veckan efter.

Registrering av sena ansökningar kommer kunna göras i mån av tid före reservantagning 2 och övriga inför en påfyllnad av antagna till lediga platser som görs precis före terminsstart.

Gymnasieantagningen Västernorrland Postadress: Gymnasieantagningen Västernorrland, Sollefteå kommun, 881 80 Sollefteå Mailadress: info@antagning-vn.se


Senast publicerad: