Gymnasieantagning i Västernorrland loggan, Länk till startsidan

Meny

Personal

Ansök här

Du som är folkbokförd i Västernorrlands län gör din ansökan i vårt webbsystem Dexter på sokgymnasiet.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Är du skriven i en kommun utanför Västernorrland ska du göra din ansökan via din hemkommuns antagningskansli.

Dexter är öppet för ansökan från den 15 januari till och med 15 februari 2024. Användarnamn och lösenord får du av din studie- och yrkesvägledare. Även intresseanmälan till Introduktionsprogram görs i Dexter.

Logga in i Dexter

Tidplan gymnasieantagning 2024

Dexter öppnar för sökande, inloggningsuppgifter får du av studie-och yrkesvägledaren på din skola. Spara dina inloggningsuppgifter i mobilen eller något annat bra ställe. Du kommer att behöva dem för att följa din ansökan.

Sista ansökningsdag, Dexter är öppet för ansökan hela dagen fram till klockan 23.59. Bekräfta din ansökan, skriv ut, skriv under och lämna kvittensen till din studie- och yrkesvägledare.

Du kan logga in i Dexter för att se hur du ligger till för sökt program. Detta är bara preliminära siffror som baseras på höstterminsbetygen.

Omvalsperioden öppnar.

Sista dag för omval. Dexter är öppet för ansökan hela dagen fram till klockan 23.59. Har du gjort någon förändring ska du bekräfta din ansökan, skriva ut, skriva under och lämna kvittensen till din studie- och yrkesvägledare.

Under juni skickar grundskolorna och introduktionsprogrammen slutbetygen till Gymnasieantagningen som är de betyg som den slutliga antagningen görs utifrån, till Gymnasieantagningen.

Efter klockan 09.00 kan du logga in i Dexter och se ditt slutliga antagningsbesked. Under hela juli är Dexter öppet och du ska logga in för att svara på din antagning.

Sista dag att svara på ditt antagningsbesked

Sista svarsdag för den slutliga antagningen. Reservantagning börjar under vecka 31 och pågår i cirka två veckor efter skolstart.

Reservantagning 1 publiceras efter kl 09.00 i Dexter

Reservantagning 2 publiceras efter kl 09.00 i Dexter

Reservantagning 3 publiceras efter kl 09.00 i Dexter

Tid för skolstart enligt information direkt från skolan

Senast publicerad: