Gymnasieantagning i Västernorrland loggan, Länk till startsidan

Meny

Personal

Anpassade gymnasieskolan

Hösten 2023 ändrade Gymnasiesärskolan namn till anpassad gymnasieskola.

Du som är skriven i Västernorrlands län och ska söka till anpassad gymnasieskola gör din ansökan via sokgymnasiet.nu Länk till annan webbplats.. Inloggningsuppgifter får du av din studie- och yrkesvägledare efter jullovet.

Behörighet till anpassad gymnasieskola

Din hemkommun fattar beslut om du tillhör målgruppen för att söka till anpassad gymnasieskola. Utbildningen måste påbörjas senast vårterminen det år du fyller 20 år och skolplikten ska ha upphört.

Om antal platser är färre än antal sökande ska företräde ges till dem som har störst behov av utbildningen.

Tidplan samt information om ansökan och antagning till anpassad gymnasieskola

Första ansökningsperioden öppnar på sokgymnasiet.nu Länk till annan webbplats. den 15 januari och avslutas här den 15 februari. Du ska i första hand göra din ansökan på sokgymnasiet.nu Länk till annan webbplats. och du får stöd och hjälp på skolan med detta. Behöver du göra en ansökan efter den 15 februari så fyller du i en blankett som därefter ska skickas in till Gymnasieantagningen Västernorrland, Söderleden 9, 881 35 Sollefteå.

Omvalsperioden öppnar den 24 april och avslutas den 15 maj på sokgymnasiet.nu Länk till annan webbplats.. Du får stöd och hjälp på skolan med att göra din ansökan under den här perioden och in på vårterminen.

 Under slutet av maj eller i början av juni får du ett antagningsbesked från den skola där du är antagen.

Tid för skolstart enligt informationen du får från skolan.

Senast publicerad: